Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne nie tylko na przyjecie ale jako przekaska dla milosnikow krewetek.Podawac z chlebkiem czosnkowym.Palce lizac!
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1269
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 60
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 183
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1269
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 60
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 183
Składniki
Krewetki umyc,obrac jesli pokryte sa skorupka.Lekko ponacinac wzdluz zeby marynata przeszla wewnatrz
pokroic pomidorki na male czastki usuwajac pestki.
Czosnek przecisnac przez praske.
Krewtki ulozyc w naczyniu, dodac pomidory,czonek i kilkanascie listkow bazylii.Posolic i posypac odrobina pieprzu.Polac oliwa i wstawic do lodowki najlepiej na noc.Na drugi dzien wszystko wrzucamy na sucha patelnie i smazymy bardzo krotko caly czas mieszjac do momentu az krewetki zmienia kolor na pomaranczowy.W tym momencie sa gotowe.
Nalezy pamietac zeby ich nie "przesmazyc" bo beda gumiaste.