Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na ciepło.
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7217
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7217
Składniki
Na maśle przesmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną pietruszkę i papryczkę chili. Dolać słodką śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Sos gotować chwilę na wolnym ogniu, mieszając. Dodać białe wino i jeszcze chwilę gotować, aż nieco zgęstnieje. Do tak powstałej bazy dodać obrane krewetki na ok. 3 minuty - zdjąć z ognia, gdy będą różowe. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami z masłem czosnkowym.