Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówka może być przygotowana na biszkopcie, herbatnikach lub krakersach.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 209
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 209
Składniki
Ciasto: Wg uznania - Upiec biszkopta z 4 jajek lub na dno brytfanki wyłożyć krakersy lub herbatniki.
Masa: 1. Odlać 1/4 litra mleka, dodać mąkę, budyń, jajko. Zmiksować. 2. 3/4 litra mleka zagotować, dodać 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy oraz kostkę masła. Rozpuścić. 3. Do gotującego mleka z cukrem i masłem dodać rozpuszczony budyń z mąką i jajkiem. Ugotować jak budyń, lekko ostudzić. 4. Na biszkopta lub krakersy lub herbatniki szkolne wylać budyń, następnie na budyń położyć herbatniki lub krakersy, kolejne warstwy to: masa krówkowa, herbatniki lub krakersy, bita śmietana ubita z fixem do bitej śmietany, posypać utartą czekoladą.