Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znów powracam do smaków dzieciństwa choć troszkę zmodyfikowanym. Przepis wpadł mi w ręce gdy przeglądałam książkę Magdy Gessler Moje Kuchenne Rewolucje.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 41
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 21
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 46
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 137
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 41
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 21
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 46
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 137
Składniki
Żołądki płuczemy, oczyszczamy i kroimy. Pęczak płuczemy w zimnej wodzie. Mięso i kaszę zalewamy zimną wodą i mlekiem. Wrzucamy grzyby, ziele angielskie, liść laurowy i sól. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Marchewki obieramy i kroimy w kostkę, białą część pora również kroimy w półplasterki. Dodajemy do zupy po 15 min od zagotowania. Ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy po 15 min od zagotowania marchewki. Przed końcem gotowania kiedy żołądki i kasza będą miękkie dodajemy do zupy masło i śmietanę wcześniej zahartowaną w niewielkiej ilości zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą kurkumy dla nadania pięknego koloru. Podajemy ze świeżą natką pietruszki.