Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł inaczej zwany koprem włoskim jest mało znanym warzywem w Polsce, ale ostatnio zdobywa popularność, także i u nas. Połączyłem go z młodą marchewką i malutkimi pieczarkami. A na dodatek wykorzystałem łazanki tak małe ,że jak je zobaczyłem to musiały zagościć w naszej kuchni ( podawane u Dulskich na obiadach świątecznych.. .)
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 2709
Polecam.
Odsłon: 534
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 59
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 84
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 2709
Polecam.
Odsłon: 534
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 59
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 84
Składniki
Fenkuł umyłem, wyciąłem gorzki głąb. Pokroiłem na cienkie kawałki ( zapałki ). Marchewkę po umyciu i obraniu pokroiłem na julienne. Czosnek obrałem, pokroiłem na plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem czosnek, przyrumieniłem, dodałem fenku, marchewkę. Dusiłem do miękkości warzyw ( powinny być al dente ). Pieczarki opłukałem, obrałem i pokroiłem na plasterki. Dodałem do warzyw. Doprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem w dużej ilości osolonej wody również al dente. Łazanki wymieszałem z warzywami. Dusiłem jeszcze krótko pod przykryciem.