Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4439
Szybka i smaczna
Odsłon: 266
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 146
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 316
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 502
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4439
Szybka i smaczna
Odsłon: 266
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 146
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 316
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 502
Składniki
Cukinie i papryki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w duze kawalki. Podsmazamy na oliwie, az zmiekna. Podsmazamy rowniez cebulke, kielbase pokrojona w poltalarki i boczek w kosteczke. W trakcie smazenia dodajemy papryke w proszku aby sie skarmelizowala.
Wszystkie podsmazone skladniki przekladamy do garnka, zalewamy bulionem rozrobionym w pol litra wody i dodajemy pomidory z puszki, przecier, pieprz, sol, tobasco i sos worcestershire do smaku. Zagotowywujemy i zmniejszamy ogien do minimum zeby sobie powoli pyrkalo przez ok 20-30 min. Jesli papryka i cukinia sa mieciutkie, potrawa jest gotowa do podania. Serwujemy ryzem, makaronem lub pieczywkiem. Smacznego :)