Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie jak znalazł dla osób pracujących.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 202
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 238
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 86
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 202
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 238
Niedawno upiekłam w aifryerze crumble truskawkowe, czyli zapiekane truskawki...
Odsłon: 86
Składniki
Wykonanie: Paprykę, cukinię i bakłażana oczyścić, pokroić w kostkę. Następnie cebulę pokroić w cienkie plastry, usmażyć na oleju z zmiażdżonym czosnkiem i dodać do warzyw. Warzywa przełożyć do rondla, zalać sokiem pomidorowym, octem, winem i zasypać cukrem. Całość wymieszać, przyprawić i dusić na wolnym ogniu około 20 minut mieszając w między czasie. Gorące leczo przełożyć z sosem do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.