Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 892
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 199
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 35
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 892
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 199
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 35
Składniki
Oliwę dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, tymiankiem, imbirem i miodem. Pokrojonego na kawałki łososia zanurzyć w marynacie i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
W tym czasie przygotować sos. Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą, dodać posiekany szczypior, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. W razie potrzeby można dodać jeszcze sok z cytryny.
Piekarnik rozgrzać do tem.180st.C i wstawić łososia w naczyniu żaroodpornym na ok. 30 minut Upieczonego łososia przełożyć na talerz, polać przygotowanym sosem i podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. SMACZNEGO!