Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie drogie i szybko się robi. Jest pyszny i słodziudki ma posmak sernika.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 664
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 664
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Posmarój chleb masłem TYLKO Z JEDNEJ STRONY
Odetnij skórki z chleba.
Potnij chleb w dość grube paski i poukładaj w naczynku do pieczenia.
Chleb posyp rodzynkami i dodaj troszkę cukru. Na koniec dodaj reszte chleba.
Podgrzej mleko ale tak żeby się nie zaczeło gotować.
Do mleka dodaj jajka i wymieszaj wszystko razem. Na koniec wylej mleko na wierzch chleba.
Możesz posypać troszkę cynamonu do smaku. Wstaw do piekarnika na 30min w temperature 180 stopni.