Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne pulpeciki czasami też smakować mogą
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 62
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 78
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 62
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 78
Składniki
Cebulę oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Mięso przełożyłem do miski, dodałem połowę cebuli, czosnek, 1 jajko , mąkę gryczaną , posiekaną bazylię i bułkę tartą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem . Kapustę opłukałem , odcisnąłem i pokroiłem. Na rozgrzanym oleju zeszkliłem pozostałą cebulę. Dodałem kapustę , liście laurowe i pomidory z puszki. Wlałem odrobinę wody. Całość zagotowałem i posoliłem. Mięso po wyrobieniu uformowałem w kulki , ugotowałem w sosie z kapusty . Pod koniec gotowania dodałem pokrojone świeże pomidory bez skórki i posiekaną papryczkę chili. Zagotowałem , doprawiłem solą , pieprzem oraz brązowym cukrem. m.