Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla smakoszy ^.^
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 152
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 392
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2874
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 69
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 152
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 392
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2874
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 69
Składniki
Robimy panna cottę:Do rondelka wlać śmietankę i mleko. Podgrzać prawie do momentu zagotowania. Wyłączyć ogień dokładnie wymieszać. Wsypać cukier puder i dodać połamaną na kosteczki białą czekoladę. Mieszać aż do całkowitego roztopienia się czekolady. Trzymać na ciepłej kuchence, pod przykryciem, aby masa za bardzo nie ostygła.
Żelatynę w proszku zalać 1/4 szklanki bardzo ciepłej wody, wymieszać i odstawić do namoczenia na około 5 minut.Żelatynę w proszku lub listki dodać do rondelka z masą. Mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. W razie konieczności bardzo delikatnie podgrzać, gdyby żelatyna nie chciała się całkowicie rozpuścić. Przelać do filiżanek i studzić przez około 1 godzinę. Następnie wstawić do lodówki na całą noc. Wyjąć potem i w gorącej wodzie na chwilke wstawić i dać na talerzyk.;) Smacznego. Ach, naturalnie posypać cappuccino na około deseru i na deser ;].