Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak dla mnie szybko i smacznie
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 21
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 21
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,podsmażyć na maśle aż odparuje woda.Ugotować jajka na twardo posiekać(jak kto lubi drobno lub grubiej).Posiekać szczypiorek9może być dymka).Gdy pieczarki i jajka ostygną wymieszać wszystkie składniki dodac majonez,sól i pieprz(dużo pieprzu) i można zajadać z dobrym chlebkiem lub bułeczkami.
Na imprezie można podawać pastę na listkach cykorii,lub w dużych makaronowych muszlach (wtedy jajka kroję grubiej)