Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 246
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1365
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 246
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1365
Składniki
Boczek (podgardle) i wątróbki ugotować. Ostudzić. Mięso, warzywa i surową cebulę zmielić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i majerankiem.Wymieszać. Dodać surowe jajka i wodę gazowaną i ponownie wymieszać.
Foremki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć pasztet. Piekę w keksówkach. Do dużej blachy wlać wodę a następnie wstawić keksówki. Piec w temp. 200C przez około 1,5 godz. Czy pasztet jest już gotowy sprawdzamy patyczkiem.
Z podanej ilości wychodzą 3 keksówki pasztetu.