Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe danie które nadaje się na obiad jak i kolacjię
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 672
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 68
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 672
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 68
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Składniki
Paprykę wymyć,odkroić górną cześć,oczyścić z gniazd nasiennych.Nasmarować papryczki po stronie zewnętrznej olejem.
Mięso mielone podsmażyć na oleju z cebulką,czosnkiem i drobno pokrojonymi pieczarkami.Po podsmażeniu przyprawić przyprawami i dodać jajko oraz ugotowany ryż,wszystko razem wymieszać i faszerować paprykę.
Nagrzać piekarnik do 180 st. ,w naczyniu żaroodpornym układać paprykę(ja używam górnej części papryki).Zapiekamy ok.30 min następnie posypuje farsz w paprykach żółtym serem i zapiekam jeszcze przez 10 min. Smacznego!!!