Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótka historia o tym jak papryka zaprosiła tuńczyka na kolację : )
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 961
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 327
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 74
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 961
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 327
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 74
Składniki
Paprykę myjemy i przekrawamy w połowie na 2 części, wydrążamy ostrożnie gniazdo nasienne.
Do każdej z części nakładamy kolejno przyprawionego pieprzem tuńczyka, pomidory i posiekanego ananasa.
Wszystko posypujemy bazylią i polewamy olejem z pestek winogron lub oliwą.
Zawijamy w folię lub wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.