Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
makaron penne z mięsistym bakłażanem,w delikatnym sosie pomidorowo-śmietanowym z dodatkiem parmezanu,mięty i zielonej pietruszki sprawdza się o każdej porze ;-)
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2723
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 112
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 86
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1223
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2723
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 112
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 86
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1223
Składniki
bakłażana kroimy w paski lub pòłkrążki średniej grubości,oprószamy solą i polewamy sokiem z połowy cytryny-odstawiamy na 10,15 minut obrany i zmiażdżony czosnek szklimy na sklarowanym maśle,dodajemy bakłażana,przesmażamy chwilę,dodajemy passatę i parę łyżek śmietanki oraz posiekane zioła-miętę,pietruszkę i bazylię ścieramy na średnich oczkach parmezan-dodajemy garść do sosu mieszamy,odparowujemy do konsystencji gładkiego sosu przyprawiamy pieprzem i solą w czasie przygotowywania sosu gotujemy penne al dente
do sosu wrzucamy penne,chwilę mieszamy i grzejemy na patelni podajemy od razu,posypujemy parmezanem,skraplamy oliwą z oliwek,dodajemy resztę świeżych ziół,doprawiamy ...no i gotowe ;-)
Mamma mia...;-) Smacznego ;-)