Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 167
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 164
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1765
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 167
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 164
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1765
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę. Z kapusty wytnij głąb i włóż do garnka. Gotuj 5 minut i zdejmij wierzchnie liście. Ułóż je na durszlaku i gotuj 5 minut. Zdejmij kolejne liście. Postępuj tak, aż ugotujesz całą kapustę.
Piekarnik nagrzej do 190 st. C. Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj i przesmaż na oliwie. Mięso włóż do miski. Dodaj ryż i cebulę. Wsyp oregano i majeranek. Dopraw solą i pieprzem. Pomieszaj i farszem napełnij każdy liść. Zwiń.
Dno naczynia wyłóż liścmi kapusty i obok siebie ułóż gołabki. Sos pomidorowy podgrzej. Dopraw solą i pieprzem. Dolej 1/2 szklanki wody i śmietanę. Pomieszaj. Sosem zalej gołąbki i włóż do piekarnika. Piecz 70 minut.