Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprawdzony, dobry przepis. Pierniczki zaraz po upieczeniu są miękkie. Polecam :)
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 539
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3869
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 732
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 148
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 539
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3869
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 732
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 148
Składniki
Umieść w rondelku masło, miód i cukier, podgrzewajaż do rozpuszczenia składników. Ostudz.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia,wmieszaj przyprawę do piernika i cynamon. Dodaj rozkłócone jajko i ostudzoną miksturę maślaną. Zagnieć miękkie ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Rozgrzej piekarnik do 170 st. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkuj na około 6/7 mm i wykrawaj dowolne kształty foremkami. Wstaw do piekarnika na 10 min. Po upieczeniu dowolnie udekoruj. Smacznego :)