Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i łatwe do przygotowania danie
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4439
Szybka i smaczna
Odsłon: 270
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 146
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 316
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 504
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4439
Szybka i smaczna
Odsłon: 270
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 146
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 316
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 504
Składniki
Do mąki dodajemy drożdże z cukrem rozpuszczone w ciepłym mleku, potem dodajemy jajko i olej i wyrabiamy. Następnie ciasto trzeba rozwałkowac lecz tak żeby nie było zbyt cienkie. Wykrawamy placki wielkości małej miseczki, nakładamy farsz i formujemy pierogi.Pieczemy w głebokim i gorącym oleju, gdy się zrumienią z jednej strony to przewracamy na drugą. FARSZ: Pieczarki kroimy w kostkę, dusimy,przyprawiamy wg upodobań i gdy troszkę przestygna mieszamy z żółtym serem