Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2015
Sajgonki na słodko? A czemu by nie, smaczne połączenie sera mascarpone i brzoskwiń, polane musem brzoskwiniowym. Mniam :)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31855
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31855
Składniki
Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem, mąką ryżową, dodajemy 2 połówki brzoskwiń z puszki pokrojone w drobną kostkę, mieszamy. Papier ryżowy moczymy chwilę w ciepłej wodzie, następnie nakładamy na środek łyżkę farszu. Zawijamy dokładnie i delikatnie by nie porwać papieru. Smażymy na 2 łyżkach oleju po około 2 minuty z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam z musem z brzoskwiń. Czyli zmiksowane brzoskwinie z puszki, z odrobiną zalewy. SMACZNEGO