Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Smaczne i proste w przygotowaniu danie.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 19
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 61
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 19
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 61
Składniki
Ugotowane ziemniaki ostudzamy i gnieciemy na gładko. Dodajemy jajka, mąkę i sól. Wyrabiamy na gładką masę aż wszystkie składniki się połączą. Z masy ziemniaczanej tworzymy placuszki i obtaczamy je w mące z obu stron. Gotowe placki kładziemy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Przed podaniem posypujemy solą morską do smaku. Gotowe!