Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy serek wiejski, mąka, jajka i proszek do pieczenia, żeby powstał pyszny obiad.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2303
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 47
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 944
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2303
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 47
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 944
Składniki
Z serka wiejskiego odsączamy rzadką śmietankę i wlewamy ją do miski. Do tego wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, sól i wbijamy jajka. Całość miksujemy na gładką masę (gdy jest zbyt gęsta, można dolać odrobinę mleka).
Do powstałej masy dodajemy serek wiejski i mieszamy łyżką. Masę na placki kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z miodem, dżemem, cukrem pudrem, nutellą, owocami, etc.