Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 24
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 685
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 24
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 685
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Ziemniaki umyć ,obrać ,zetrzeć na drobnej tarce z 1 cebulą ,włożyć na sito i lekko osączyć. Dodać mąkę ,jajka ,pokrojoną w piórka cebulę (pozostałą) oraz przyprawy-wymieszać. Na dwóch patelniach rozgrzać tłuszcz i kłaść łyżką niewielkie proporcje ziemniaczanej masy ,rozpłaszczając na placuszki (cienkie) Smażyć na silnym ogniu z obu stron na rumiano. Polecam podawać ze szklanką zimnego mleka.