Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polędwiczki zrobiłam na patelni grillowej, ale spokojnie można je zrobić na zwykłej patelni :)
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 63
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 205
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 88
Szybka i smaczna
Odsłon: 659
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 149
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 41
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 63
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 205
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 88
Szybka i smaczna
Odsłon: 659
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 149
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 41
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć. Pokroić je w plastry (ok 2 cm) jak będą zbyt grube to będą się źle rozbijać. Delikatnie polędwiczki rozbić tłuczkiem, posypać pieprzem, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Do miseczki na dno nalać odrobinę oleju i położyć plaster polędwicy i tak kolejno trochę oleju i kolejne plastry. Miseczkę z mięsem wstawić do lodówki na ok. godzinę. Polędwiczki smażyć tuż przed podaniem. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Na ostrym ogniu smażyć polędwiczki z obu stron. Gdy polędwiczki będą usmażone dopiero je solimy.
Sos chrzanowy: w rondelku rozgrzać łyżeczkę masła, dodać 2 łyżki chrzanu i mieszać, następnie dodać śmietanę. Sos można zaprawić mąką lub mieszać aż się zredukuje, posolić. Na talerze nalać trochę sosu i położyć na nim kilka plastrów polędwicy. Smacznego