Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anyżowy aromat "włoskiego" kurczaka.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 912
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 126
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 912
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 126
Składniki
Kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem. Boczek kroimy w drobną kostkę ,dodajemy posiekane zioła ,nasiona kopru ,sól i pieprz mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka. Otwór zaszywamy. Brytfankę polewamy połową oliwy ,kładziemy na nią kurczaka i polewamy go pozostałą oliwą. Pieczemy go w temperaturze 200°C ,przez około godzinę. Podajemy pokrojonego z surówką.