Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na pyszna pomidoróweczkę :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 50
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 730
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 199
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 50
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 730
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 199
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki (jeśli komuś nie przeszkadza skórka to nie musi tego robić). Czosnek obrać. Pomidory pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Gotować do miękkości początkowo pod przykryciem a następnie żeby odparować zdjąć pokrywkę i dalej gotować, dodać czosnek. Blenderem zmiksować, doprawić do smaku i jeszcze chwilę razem pogotować. Przekładać do przygotowanych słoiczków. Pasteryzować ok. 15minut.