Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczne, smaczne pesto podawane w nietypowym, ale równie smacznym połączeniu z ryżem. Gorąco polecam! :)
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 295
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3740
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6462
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 139
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68739
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 295
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne szaszłyki z grilla, takich jeszcze n...
Odsłon: 3740
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6462
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 139
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68739
Składniki
Ser Jadel ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Umyte i osuszone listki bazyliowe siekamy i przekładamy do naczynia. Dodajemy starty ser, przepołowione 2 ząbki czosnku oraz prażone, ale nie solone orzechy makadamia* oraz odrobinę oliwy z oliwek. * Jeśli kupiliśmy orzechy nieprażone, przed przygotowaniem pesto musimy je delikatnie uprażyć i ostudzić. Pamiętajmy, aby użyć orzechów jak najbardziej naturalnych - nie solonych i nie oblanych tanim olejem palmowym.
Następnie zawartość naczynia miksujemy przez chwilę za pomocą blendera, doprowadzając do odpowiedniego rozdrobnienia, ale nie do wytworzenia jednolitej papki. Następnie dodajemy pozostałą część oliwy z oliwek i jeszcze raz przez chwilę miksujemy. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem - białym i czarnym. Ryż gotujemy al - dente, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym pesto**. ** Pesta nigdy nie podgrzewamy, gdyż może nabrać gorzkiego smaku. Życzę smacznego! :)