Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogate w składniki danie + pozwala wyczyścić lodówkę;o)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Na maśle podsmażyć posiekana cebulkę z czosnkiem, wrzucić na to ryż, podsmażyć przez 2-3 minuty. Wlać łyżkę wazową bulionu, przykryć. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś kurzą. Gdy bulion zostanie wchłonięty przez ryż, ponownie wlać łyzkę-dwie bulionu (operację powtarzać przez ok. 15 minut). Pokroić pozostałe składniki. Dodać do ryżu kurczaka, cukinię ze skórką, chili. Dusić aż ryż będzie odpowiedni do jedzenia. Na końcu wsypac posiekany szczypior i natkę. Smacznego:)