Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie dekoracyjne czerwone ciasteczka cupcakes z masą z mascarpone.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 162
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 189
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 162
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 189
Składniki
Mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia połączyć razem.
Masło utrzeć z cukrem i jajkiem.
100 ml śmietanki połączyć(chwilkę ubijać) z barwnikiem
Połączyć wszystkie składniki: do masy maślanej dodawać na przemian mieszankę z mąką i śmietankę, ubijać do całkowitego połączenia składników.
Rozpuścić sodę w occie i dodać do masy.
Ciastka piec przez 20-25 min w temp 180*C.
Mascarpone ubić z cukrem pudrem i 100ml śmietanki na sztywną masę.
Wystudzone babeczki dekorować masą z mascarpone. 9 .Przepis ze strony:http://babeczka.zuzka.pl