Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i zupy dyniowej zostało, otwieram lodówkę a tam polędwiczki drobiowe mówią " weź mnie" :). Do tego ryż ok 30 min wolnego czasu i przepyszna kolacja gotowa.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2313
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 48
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 951
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2313
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 48
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 951
Składniki
Polędwiczki drobiowe pokroić w paski ok 0,5cm. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć polędwiczki. Dodać ok dwóch łyżek sosu sojowego. Dokładnie zamieszać. Wsypać ryż i podsmażać razem ok 1 minuty. Wlać dwie łyżki bulionu dyniowego. Mieszać żeby się nie przypaliło do redukcji płynu. Stopniowo wlewać wywar cały czas mieszając aż ryż wchłonie płyn i będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec wlać serek wiejski. Dokładnie wymieszać i gotowe. SMACZNEGO!!!!