Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, włoskie risotto z groszkiem jako dodatek do mięs, ryby lub samodzielne danie.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 154
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 50
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 113
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 154
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 50
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 113
Składniki
Groszek rozmrozić wcześniej. Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na łyżce oliwy. Następnie dodajemy ryż i smażymy chwilkę ciągle mieszając. Do ryżu małymi partiami wlewamy wino i bulion. Dusimy mieszając często, aż ryż wchłonie płyn i znowu podlewamy i tak do wyczerpania wina i bulionu.
Pod koniec gotowania dodajemy groszek. Na końcu risotto mieszamy ze śmietaną, masłem i parmezanem, przyprawiamy solą i pieprzem. Risotto należy zjeść zaraz po przyrządzeniu, nie odgrzewa się go.