Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo rozgrzewająca zupa, idealna na zimową porę
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 15
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 53
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 199
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 251
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 15
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 53
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 199
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 251
Składniki
Kalafior kroimy w różyczki, marchew w plasterki, seler i pietruszkę ścieramy na tarce, ziemniaki, cebulę i czosnek w kostkę. Do garnka dajemy odrobinę oleju wrzucamy cebulę i czosnek, mieszamy aż się zeszkli, na to wlewamy wodę, dajemy liść laurowy, ziele angielskie, kminek sól i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kalafior, marchew, seler i pietruszkę, dajemy łyżeczkę cukru, chwile gotujemy, po ok. 5 minutach dodajemy ziemniaki, oraz przyprawę Curry, oraz ostrą paprykę.
Gdy zupa się gotuje, kroimy ogórek konserwowy w kostkę, żeby zabielić i zagęścić zupę mieszamy wodę, śmietanę, mąkę, oraz musztardę. Gdy ziemniaki i kalafior są już miękkie zabielamy zupę, dodajemy pokrojone ogórki, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i doprawiamy jeszcze do smaku, solą, pieprzem, oraz Curry.