Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkowa paćka. Pyszna. Zdrowa. Poprawiająca nastrój /chili -hura!/. I koloryt skóry - jak się wybiorę na słoneczny spacer /niech żyje karoten!/.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 118
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 199
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 261
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 144
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 118
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 199
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 261
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 144
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem i odstawiam na bok. Marchew gotuję ze szczyptą soli i anyżem. Do miękkości. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do misy blendera. Awokado obieram i kroję na mniejsze części. Dodaję do marchwi. Zalewam mlekiem sojowym i miodem. Dodaję przyprawy. Miksuję wszystko na gładką masę. Przekładam do garnka i podgrzewam. Dodaję rodzynki i mieszam z masą. Gdy marchew się podgrzeje /miałam ochotę na gorącą/, przekładam do miski. Posypuję pestkami dyni, ścieram odrobinę gałki muszkatołowej.