Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bomba witaminowa potrzebna o każdej porze roku.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 70
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 168
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 70
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 168
Składniki
Kapustę białą szatkujemy jak kto lubi ja staram się drobno bo tak nam bardziej smakuje. Do tego ścieramy na dużych oczkach obraną marchewkę, jabłko i tym razem nie obranego ze skórki ogórka. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę zieloną. Mieszam to wszystko ze sobą aby puściło sok i odstawiam na chwilkę dzięki czemu kapusta nieco zmięknie. Doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym ( w zależności jak lubimy dodajemy go do smaku lub nieco więcej jeżeli chcemy mieć winną surówkę ) Na koniec jeszcze tylko olej i mieszamy. Czasami robię ją z sosem majonezowo - jogurtowym gdyż tak woli starszy syn. Smakuje równie dobrze.