Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36682
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 133
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 79
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 36682
czyli ekspresowy przepis na letni obiad, a że sezon na szparagi w pełni, to k...
Odsłon: 133
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 79
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Składniki
Cebule obrać ,jedną drobno posiekać i przesmażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać kapustę kiszoną i chwilę dusić ,doprawić do smaku solą ,kminkiem oraz cukrem. Drugą cebulę pokroić w plastry ,obtoczyć w 1 łyżce mąki i podsmażyć na smalcu na złoty kolor. Ziemniaki dokładnie umyć ,ugotować w mundurkach ,po czym obrać i przecisnąć przez praskę. Doprawić solą ,dodać jajko ,mąkę i kaszę mannę. Wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować je na prostokąty o grubości ok. 2 cm. Owinąć nimi kiełbasy. Gotować w osolonym wrzątku ok. 15 min. Wyjąć i odcedzić. Gotowe kluski pokroić na krążki o grubości ok. 2 cm i rozłożyć na talerzu. Udekorować podsmażoną cebulą . Podawać z kapustą kiszoną.