Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 18
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 27
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 58
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 124
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 745
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 18
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 27
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 58
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 124
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 745
Składniki
Różyczki kalafiora oprószyć dość mocno curry, obsmażyć na gorącym oleju. Na tej samej patelni obsmażyć czosnek. Mięso pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem, oregano, czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Skropić sokiem z cytryny, smażyć na rozgrzanym oleju. Na patyczki do szaszłyków nakładać naprzemiennie: różyczkę kalafiora, plasterek mięsa zwinięty w roladkę (u mnie akurat nie wszędzie się udało odpowiednio zwinąć mięso), upieczony czosnek. Tak przygotowane szaszłyki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Opiekać 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko. Smacznego.
Z podanych składników zrobiłam 6 szaszłyków.