Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybie i proste a zarazem bardzo dobre danie dla zabieganych osób :)
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 227
Zupa prosta do przygotowania, a przy tym pyszna. Polecam
Odsłon: 27
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 95
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 219
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 227
Zupa prosta do przygotowania, a przy tym pyszna. Polecam
Odsłon: 27
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 95
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 219
Składniki
Pokrojoną w paseczki szynkę smażymy na patelni, gdy lekko się zarumieni dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i pieprzymy aby pieczarki puściły sok. Dusimy 7-8 min.
W miedzy czasie gotujemy makaron. W miseczce roztrzepujemy dwa jajka z dowolna ilością startego parmezanu(jajek dajemy tyle ile osób będzie jadło)
Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy pieczarki i szynkę a następnie wlewamy jajka-nie gotujemy!. Jajka pod wpływem gorącego makaronu zetną się tworząc przy tym pyszny sos.
Na wierzch sypiemy parmezan i szczyptę posiekanego szczypiorku. Smacznego:).