Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna wersja sajgonek bez mięsa i bez grzybów!
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 52
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 272
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 81
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 161
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 52
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 272
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 81
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 161
Składniki
Na patelni podsmażyć poszatkowany czosnek. Dodać odcedzone pędy bambusa. Marchewkę i por pokroić w cienkie słupki i dodać na patelnię. Wszystko smażyć przez chwilę, aż marchewka lekko zmięknie. W tym czasie przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy makaron dodać do warzyw na patelni i całość dobrze przyprawić sosem sojowym do smaku. Po odparowaniu sosu, należy zdjąć z ognia i przestudzić farsz.
Papier ryżowy namaczać zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Zawijać farsz w miękki papier, jak krokiety, dobrze sklejając końce. Gotowe sajgonki należy pozostawić na talerzu do wyschnięcia.
Sajgonki wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sosem słodko ostrym.