Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla mojego męża, który nie jada chrzanu, ale uwielbia buraki. Sałatka powstała jako alternatywa dla ćwikły, ale można ją zajadać nie tylko w Wielkanoc. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu i jako sałatka na kolację czy śniadanie, do wędlinki. Polecam!
Polecam.
Odsłon: 1170
Polecam.
Odsłon: 249
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 45
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 300
Polecam.
Odsłon: 1170
Polecam.
Odsłon: 249
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 45
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 300
Składniki
Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą (powinna je przykryć). Gotujemy godzinę od momentu zagotowania, odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Zimne buraczki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Następnie łączymy z drobno posiekaną papryką i pieczarkami startymi na tarce o grubych oczkach. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Pyszna sałatka gotowa! Smacznego.