Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką podobną sałatkę jadłam bardzo dawno temu w restauracji która już nie istniej,długo kombinowałam aby chociaż troszkę odtworzyć podobny smak i się udało.Nadaje się zarówno na obiad i kolacje.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2121
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 33
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 865
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2121
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 33
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 865
Składniki
Ziemniaki obieramy,gotujemy.Następnie odcedzamy,czekamy chwilę aż ostygną i przeciskamy przez praskę,mieszamy z mąkami i jajkiem na jednolitą masę i robimy kopytka.Gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i smażymy z odrobiną soli i pieprzu.
Pieczarki oczyścić przy pomocy pędzla,pokroić na kawałki. Papryki i cukinie również pokroić. Usmażonego kurczaka przełożyć na talerz i na tej samej patelni podusić warzywa około 10 min na wolnym ogniu.Pod koniec duszenia dodać kurczaka i 5 łyżek sosu słodko-kwaśnego.
Ciepłe warzywa nakładać na talerz,następnie kilkanaście kopytek,udekorować pomidorkami koktajlowymi.Podajemy całość na ciepło. Smacznego!!!