Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka firmowa Hotelu Waldorf – Astoria. Moja ulubiona, nie polecam majstrowania z produktami i proporcjami. Przepis jest klasyczny.Smacznego
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 123
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 1253
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 150
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22705
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 123
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 1253
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 150
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22705
Składniki
Zaczynamy od przygtowania sosu. W misce drwnianą łyżką rozetrzeć Rokfor i stopniowo dodawać; jogurt, maślankę (lub śmietanę kwaśną) sok z cytryny, cukier, pieprz , koperek. Ucierając sos na jednolitą masę. Wstawić do lodówki. W slaterce wymieszać; pokrojone w kostkę jabłka, kurczaka, seler naciowy, groszek zielony, rzeżuchę, winogrona krajane na pół, pokrojone grubo orzechy włoskie. Przygotować grzanki z chlebka tureckiego, gdy przestygną , wymieszać z pozostałymi składnikami. Zawartość salaterki wymieszać z sosem, podawać z pieczywem z siekanymi orzechami.