Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia USA... sałatka bardzo smaczna.
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 28
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 58
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 57
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 28
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 58
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 57
Składniki
Kalafiora i brokuły wrzucić na gotującą, lekko osoloną wodę. Gotować pod przykryciem przez 3- 5 minut (efekt finalny gotowania to warzywa al dente). Po wyjęciu z garnka przelać zimną wodą, odstawić do przestudzenia. Pomidory pokroić na ósemki. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Oliwki podzielić na połówki lub ćwiartki. Sos: Jogurt naturalny zblendować z dwoma różyczkami brokuła i kalafiora i czosnkiem. Dodać trzy oliwki pokrojone w kostkę. Sos doprawić solą i pieprzem. Na talerzu ułożyć pokrojony ser (centralne miejsce). Wokoło położyć różyczki kalafiora i brokuła. Warzywa posypać oliwkami, polać częścią sosu. Na wierzch ułożyć pokrojone pomidory. Uwaga: Pozostały sos, podać oddzielnie w sosjerce. Smacznego.