Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wyszła bardzo smaczna, smak bobu pamiętam z dzieciństwa, miękki, dobrze przyprawiony, a czasem nawet podawany z masełkiem. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja letniej sałatki.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 50
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 457
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 50
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 457
Składniki
1. Bób gotujemy w wodzie w proporcjach 1:2 ok 15 minut Woda musi być posłodzona i posolona. Sałatę myjemy, osuszamy i układamy na szerokim talerzu. 2. Pomidorki przekrawamy na pół, cebulę kroimy w piórka, a boczek pokrojony w drobną kostkę wytapiamy na patelni. 3. Oliwę z oliwek i miód podgrzewamy w mikrofalówce tak, aby się dokładnie ze sobą połączyły, dodajemy ocet, sól i pieprz. 4. Na sałacie układamy wytopiony boczek (lub salami), posypujemy cebulką i pomidorkami. Na wierzchu kładziemy zimny bób i wylewamy sos winegret. Sałatka idealnie pasuje do grilla.
zdj
zdj