Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle zdrowa sałatka. Bomba witaminowa, która smakuje. Sprawdza się jako dodatek do ryb oraz wszelkiego rodzaju mięs.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 909
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 96
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 909
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 96
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Czosnek pokroić na paski ok 2 cm. Następnie pokroić pomidory, rzodkiewkę oraz paprykę. Jeżeli robicie kilka porcji proponuję ułożyć warzywa w pojedynczych małej wielkości salaterkach. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika - ok 1 minutę i posypać warzywa ułożone w miseczkach.
Sos: Sok z połowy cytryny wymieszać z dwiema łyżkami soku pomarańczowego i przełożyć do słoika. Następnie dodać sól, pieprz, syrop z mniszka lekarskiego, oliwę oraz zioła prowansalskie. Wszystkie składniki mieszać przez około 1 minutę, wstrząsając.
Sałatkę polać przygotowanym sosem. Na jedna porcję powinno przypadać 2 łyżki stołowe sosu. Nadmiar przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni. Smacznego!