Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pyszna i szybka w przygotowaniu letnia sałatka.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Lekko osoloną wodę ( 1 1/2 szklanki ) zagotuj, Dodaj 1 szklankę komosy ryżowej i gotuj 12-15 min., aż ziarenka będą miękkie.
Pomidorki cherr poprzekrajaj na połówki, Ogórka pokrój na ćwiartki i za pomocą łyżki wydłub środek . Uprażyć płatki migdałów.
Pokrój miętę i szczypiorek.
Gdy komosa ryżowa będzie gotowa wymieszać ją z pomidorkami cherry, ogórkiem, miętą i szczypiorkiem. Skropić limonką i odrobiną oliwy z oliwek. Posolić i popieprzyć do smaku. Posypać uprażonymi płatkami migdałów i odrobiną rodzynek.
Smacznego !