Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę można jeść na diecie Dukana: chleb tostowy zastępujemy takim z otrębów ocet balsamiczny robimy z dodatkiem zaprawy pomarańczowej (bez cukru) i słodziku - sos wychodzi rzadki kiwi - można jeść od 3 fazy
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 116
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 116
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, tniemy na podłużne kawałki, posypujemy przyprawami i smażymy. Sałatę targamy a pomidora kroimy na średnie kawałki. Paprykę kroimy w paski, kiwi kroimy w kostkę. Kromki chleba kroimy w kostkę i opiekamy w piekarniku 10 minut (180stopni)
Przygotowujemy ocet balsamiczny: wszystkie składniki podgrzewamy w garnku. W zależności jaką gęstość chcemy uzyskać - dodajemy cukier. Talerz przyozdabiamy liśćmi sałaty. Sałatę, pomidora, paprykę, grzanki, kiwi, mieszamy - układamy na liściach Na koniec dodajemy kawałki kurczaka i polewamy octem balsamicznym (może być ciepły).