Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na smaczną i zdrową sałatkę, ten przepis jest dla Ciebie
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 21
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1650
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 348
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 21
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1650
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 348
Składniki
Buraki piekłam przez ok.45 w piekarniku ustawionym na 200 stopni C, bez termoobiegu. Następnie wystudziłam, obrałam ze skóry i starłam na tarce o grubych oczkach. Następnie dodałam 2 solidne łyżeczki tartego chrzanu (użyłam gotowego, a i tak w trakcie mieszania krokodyle łzy płynęły mi z oczu). Doprawiłam sokiem z cytryny i solą – ja lubię, jak buraki są lekko zakwaszone. Na suchej patelni zrumieniłam sezam i drobno posiekane orzechy wraz z dynią i posypałam nimi buraki.
Bardzo smaczny dodatek – u mnie akurat do piersi z kaczki marynowanej w soli, cynamonie i rozmarynie i grillowanej lub gravlaxa z łososia. Szybko, zdrowo i pysznie! Smacznego
po więcej przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl