Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie sera z warzywami wraz dipem(sosem) czosnkowym.
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2281
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 34
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2281
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 34
Składniki
Zaczynamy od sałatki.Sałatę rwiemy na małe kawałki,rzodkiewkę i pomidora kroimy w kostkę lub paseczki,cebulę w kostkę.Ser feta kroimy w kostkę,wszystko razem mieszamy.
Sos: ząbek czosnku ścieramy na tarce ,mieszamy ze szczyptą soli i cukru,dodajemy do tego majonez i jogurt,dokładnie mieszamy i na końcu dodajemy szczypiorek.W razie potrzeby można dodać trochę soli.
Każdą kromkę smarujemy delikatnie masłem,następnie pocieramy obranym i przeciętym ząbkiem czosnku,posypujemy odrobiną ziół i układamy na każdej po 2 plastry sera mozzarella i ponownie delikatnie posypujemy ziołami.Wkładamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Gdy nasze kanapki są w piekarniku mieszamy sos z sałatką.Podajemy wszystko razem.
Smacznego.