Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w internecie, wydał mi się ciekawy i oryginalny. Ciasto wyszło bardzo delikatne, wilgotne o aksamitnym smaku .Polecam.
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 80
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2531
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 62
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1089
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 80
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2531
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 62
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1089
Składniki
Herbatniki zmiksować blenderem, masło roztopić razem z kakao i wlać do herbatników. Miksować ,aż masa stanie się lepka. Niedużą prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia /jeśli jest to forma sylikonowa, to bez papieru/ i masą kakaową wylepić dno formy.
Margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodawać po jednym jajku ciągle miksując, następnie dodać ser i budynie. Chwilę miksować, a na końcu dodać mus jabłkowy. Połączyć dokładnie wszystkie składniki i gotową masę serową przelać na ciasteczko wy spód.
Nagrzać piekarnik do 175st.C włożyć sernik i piec ok.60 minut. Na dno piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą, dzięki czemu sernik będzie bardziej kremowy. Składniki polewy rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszać aż masa zacznie gęstnieć i posmarować nią wierzch wystudzonego sernika. Posypać skórką pomarańczową i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Życzę SMACZNEGO!