Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Pierwsza warstwa 1 paczkę sucharów zmielić w maszynce, wsypać do miski 1 opakowanie nutelli (ok. 300g) podgrzać w gorącej wodzie i wlać do sucharków. Miskę wstawić do ciepłej wody i wszystko dokładnie wymieszać, aż powstanie jednolita masa. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. Na papierze ułożyć warstwę z Nutellą lekko ubijając. Włożyć do lodówki.
Druga warstwa Ubić ½ l śmietany kremówki z 2 śmietan-fixami i 2 łyżkami cukru pudru. Dodać ½ kg sera mascarpone lub śmietankowego i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę serową na 1-szą warstwę
Trzecia warstwa Na masę serową położyć płatki migdałów. Na migdały położyć owoc (wiśnie, brzoskwinie lub inne) gęstniejącą galaretkę ( o smaku taki m jak owoce) wylać na owoce. Galaretkę przygotowujemy w proporcji 3 galaretki na 4,5 szkl gorącej wody. Całość wstawiamy do lodówki